Jdi na obsah Jdi na menu
 


O mně

 Jméno EriC Kartmanová je můj pseudonym, který vychází z mého tagu ECK a odkazuje na mé horší já, kterým je Eric Cartman ze seriálu South Park. Je to sice malej hajzlík, ale zato má koule a talent! A objevil se právě v době mých studií na FPE ZČU v Plzni, cca kolem roku 2003, kdy jsem se začínala výtvarným uměním zaobírat vážněji a začínala věřit tomu, že nejsem bez talentu. :)

Vlastním jménem Jitka Baumruková, rozená Fišerová. Vystudovala jsem obor učitelství NJ-VV pro střední školy v Plzni (2007) a poté ještě strávila rok (2007/08) studiem konceptuálního umění na Fakultě výtvarných umění VUT v Brně, během něhož jsem v rámci programu Erasmus strávila 3 měsíce v ateliéru sochařství na Akademii VU v italském Lecce.

Žádné z mých jmen nenajdete v historii výstav renomovaných galerií, neboť nejsem umělkyně příliš ambiciózní, zato však se považuji za bohémku (di Bohemia!;) mnohostranně zaměřenou lektorku a učitelku (jazyky, zimní sporty, umění), středně pokročilou světoběžnici a hrdou následovatelku a obdivovatelku Járy Cimrmana! Mezi lety 2008 až 2017 jsem převážně pobývala v různých částech světa a věnovala se cestování, vzdělávání se, poznávání zemí, lidí, kultur i sebe sama, krajinomalbě, zimním sportům, a různým profesím od lektorky přes manažerku erotické seznamky až po pokojskou a myčku nádobí, takže nebyl čas ani důvod věnovat se "budování kariéry". Nastal však čas se usadit a tím hlavním důvodem byl "českej Honza", jenž si mě "přitáh" na dálku až z Kanady a pak si mě vzal. Tak začínám zapouštět kořeny a otevírat se světu tímto způsobem... :)

Zde bych chtěla prezentovat především svou tvorbu uměleckou, která je u mě hodně spojena s přírodou a cestováním, věnuji se ale také instalaci, nástěnné malbě, figurální kresbě a malbě a také se dále vzdělávám a učím, v současnosti již druhým rokem navštěvuji kurz "design kovu a šperku" a také "figurální kresbu" v rámci celoživotního vzdělávání ZČU.

 Pokud Vás můj životopis, nebo mé dílo zaujaly, ráda Vás poznám na některém ze svých kurzů! :)

 

 

 

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 3
Celkem: 44648
Měsíc: 1715
Den: 48